Joong-Gun

Wie zijn wij

Wil je een keer vrijblijvend ontdekken wat Taekwon-Do is, maar heb je nooit de stap durven zetten om eens te gaan kijken? Ben je op zoek naar een nieuwe vriendenclub, heb je zin om lekker actief bezig te zijn en plezier te hebben terwijl je sport? Heb je nog nooit aan sport gedaan? Taekwon-Do is voor en van iedereen, van jong tot oud. Bij ons hoef je jezelf niet te bewijzen en bij ons hoef je geen ervaring met martial arts te hebben om mee te kunnen doen.

International Taekwon-Do Federation Headquarters Korea logo klein

Bij Joong-Gun wordt training gegeven door Bernd Brandt, Mark Breet, Gretha Veldhuizen en Jamie Breunis. Alle trainers van Joong-Gun zijn erkend door de International Taekwon-Do Federation Headquarters Korea. ITF HQ is een van de vier ITF groepen. Lees meer over de verschillende Taekwon-Do groepen.

Joong-Gun logo klein

Een mooi voorbeeld van de werkwijze bij Joong-Gun is de totstandkoming van het Joong-Gun logo. Eerst is er een brainstorm-sessie geweest, waarbij iedereen ideeën heeft ingebracht. Daarna zijn er door Mark en Jamie (onafhankelijk van elkaar) enkele ideeën grafisch uitgewerkt. Hierop is door iedereen gereageerd en er is een logo uitgekozen. Na enig fijnslijpen is het logo gezamenlijk goedgekeurd.

jungshin

Joong-Gun wil handelen volgens de principes van ITF Taekwon-Do:
1. hoffelijkheid
2. integriteit
3. doorzettingsvermogen
4. zelfbeheersing en
5. de zg. ontembare geest.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.joong-gun.nl/over-joong-gun-taekwondo-zwolle/

Ahn Joong-Gun

Geschiedenis Joong-Gun

Binnen Taekwon-Do kennen we 24 tuls, of stijlpatronen: één voor elk uur van de dag. Eén dag staat voor één mensenleven. Elke tul heeft een betekenis met betrekking tot de geschiedenis van het herkomstland van Taekwon-Do: Korea. Joong-Gun is de zesde tul binnen Taekwon-Do en is vernoemd naar de patriot en vrijheidsstrijder Ahn Joong-Gun (2 …

logo unizorg bv klein

Samenwerking

De trainers van Joong-Gun zijn aangesloten bij Internationale Taekwon-Do Federatie Headquarters Korea (ITF HQ-Korea). Dit is een administratieve, coördinerende en ondersteunende instantie in het thuisland van Taekwon-Do, die erop gericht is om alle ITF beoefenaars, supporters en sympathisanten wereldwijd te dienen, ongeacht religie, ras, nationale of ideologische grenzen en organisatorische voorkeuren. Joong-Gun is aangemeld bij …