Taekwon-Do school Joong-Gun naar WK

Vijf leden van de Taekwon-Do-school Joong-Gun nemen deel aan de Open World Championships Taekwon-Do 2017. Van 23 september t/m 1 oktober strijden zij in Barneveld tegen deelnemers uit de hele wereld. “We zijn trots dat we in zo’n korte tijd zijn gegroeid naar een school met ruim veertig leden van alle niveaus en leeftijden,” zegt Gretha Veldhuizen, één van de trainers die de WK-deelnemers begeleidt.

Deelnemers en trainers voor het wereldkampioenschap Taekwon-Do 2017
Joong-Gun begon in januari 2015 haar trainingen in wijkcentrum de Pol in Zwolle-Zuid met slechts enkele leden. Inmiddels traint er een grote groep jeugdleden en een grote groep volwassenen, van beginners tot gevorderden. In en buiten de schoolvakanties wordt getraind. Op elk moment is het mogelijk om in te stromen bij Joong-Gun.

De Koreaanse krijgskunst Taekwon-Do is niet alleen gericht op zelfverdediging, maar ook op innerlijke groei, zelfbeheersing en respect voor je medemens. Op de trainingen is aandacht voor kracht, conditie, sparring en saamhorigheid. De technieken van Taekwon-Do zijn vastgelegd in 24 stijlpatronen.

De vijf deelnemers van Joong-Gun zullen hun vaardigheden in de stijlpatronen laten zien op het wereldkampioenschap tussen 23 september en 1 oktober. Zij variëren in leeftijd van 10 tot 45 jaar en hebben verschillende graden binnen Taekwon-Do.

Voor meer informatie over Joong-Gun of het WK: www.taekwondozwolle.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.joong-gun.nl/taekwon-do-school-joong-gun-naar-wk/