de volwassenen poseren vrolijk met de instructeurs en tonen hun behaalde certificaat
de volwassenen poseren vrolijk met de instructeurs en tonen hun behaalde certificaat
terug naar home

Over Joong-Gun

buitentraining

Wil je een keer vrijblijvend ontdekken wat Taekwon-Do is, maar heb je nooit de stap durven zetten om eens te gaan kijken? Ben je op zoek naar een nieuwe vriendenclub, heb je zin om lekker actief bezig te zijn en plezier te hebben terwijl je sport? Heb je nog nooit aan sport gedaan? Taekwon-Do is voor en van iedereen, van jong tot oud. Bij ons hoef je jezelf niet te bewijzen en bij ons hoef je geen ervaring met martial arts te hebben om mee te kunnen doen.

logo van international taekwondo 
federation headquarters korea

Bij Joong-Gun wordt training gegeven door Bernd Brandt, Mark Breet, Gretha Veldhuizen, Jamie Breunis, Joyce Goorhuis, Lars van de Bovenkamp en Jørgen van de Bovenkamp. Alle trainers van Joong-Gun zijn erkend door de International Taekwon-Do Federation Headquarters Korea. ITF HQ is een van de vier ITF groepen. Lees meer over de verschillende Taekwon-Do groepen.


logo van taekwondo school joong-gun

Een mooi voorbeeld van de werkwijze bij Joong-Gun is de totstandkoming van het Joong-Gun logo. Eerst is er een brainstorm-sessie geweest, waarbij iedereen ideeën heeft ingebracht. Daarna zijn er door Mark en Jamie (onafhankelijk van elkaar) enkele ideeën grafisch uitgewerkt. Hierop is door iedereen gereageerd en er is een logo uitgekozen. Na enig fijnslijpen is het logo gezamenlijk goedgekeurd.

koreaanse karakters voor hoffelijkheid integriteit doorzettingsvermogen zelfbeheersing en ontembare geest

Joong-Gun wil handelen volgens de principes van ITF Taekwon-Do:

  1. hoffelijkheid
  2. integriteit
  3. doorzettingsvermogen
  4. zelfbeheersing en
  5. de zg. ontembare geest.